Wob-gate update 4: Coronapaspoort al in april 2020 in beeld

  Open with LBRY

Uit de wob-documenten blijkt dat er al in april 2020 gesproken werd over een coronapaspoort, terwijl NU.nl in een factcheck van september 2020 de speculaties hierover nog afdeed als ‘ongefundeerd’.

In het voorjaar van 2020 deed het ministerie van VWS een oproep aan software-ontwikkelaars om voorstellen te doen voor een app die gebruikt kon worden voor bron- en contactonderzoek. Sommige appmakers deden echter voorstellen die veel verder gingen, zoals Covipass, dat een app aanbood waarin ook iemands teststatus bijgehouden kon worden. ‘Beetje creepy,’ schreef een ambtenaar hierover, maar volgens een andere was het ‘wellicht dé app waar minister De Jonge naar op zoek is’.

Ook wordt de dubieuze rol van de NCTV toegelicht, dat actief nadacht over hoe ver de wet opgerekt kon worden en in hoeverre dit zou leiden tot mogelijke nadelen, zoals rechtszaken, afnemend vertrouwen en politieke afbreuk.

Kijk ook naar blckbx today van woensdag 13 april 2022:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-13

Wil je meer Wob-gate update video's zien?
https://www.blckbx.tv/tag/wob-gate

---

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=ZGsla8axDm0