Wob-gate update 3: Debat over de Sywert-deal en de ICloud server

  Open with LBRY

Op donderdag 7 april 2022 moest voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zich in de Tweede Kamer verantwoorden over zijn rol in de mondkapjesdeal en zijn gebruik van een privé e-mailadres. Hoe bracht hij het er vanaf?

BNR sprak van een ‘mistgordijn’ en Vrij Nederland noemde het optreden van De Jonge ‘een halfhartige spijtbetuiging’. Ondoorzichtig was het debat zeker, maar onderzoeksjournalist Daan de Wit volgde het op de voet en licht je in. Zo levert hij de ondertiteling bij deze uitspraak die De Jonge deed: “Ik was niet betrokken bij de deal, maar ik heb wel betrokkenheid gehad. Daarvan heb ik gezegd: ik had dat beter moeten verwoorden in de vragen die zijn gesteld. En daarvoor heb ik ook mijn excuses aangeboden.”

Ook bespreken Sietske Bergsma, Rypke Zeilmaker en Daan de Wit de bevreemdende reactie van De Jonge de dag ná het debat: “Wat ik zelf moeilijk heb gevonden en wat me heeft geraakt, is dat er zo makkelijk wordt getwijfeld aan je integriteit, of je intenties waarmee je je werk doet. Ik doe mijn werk naar eer en geweten. Ik vind dat daar in ons vak wel eens te makkelijk mee wordt omgegaan en dat wantrouwen te veel ruimte krijgt.”

Kijk ook naar blckbx today van vrijdag 8 april 2022:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-08

Wil je meer Wob-gate update video's zien?
https://www.blckbx.tv/tag/wob-gate

----

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=XzvR9nstDPc