WOB-Gate update 2: Hugo de Jonge gebruikte ICloud server

  Open with LBRY

In deze update presenteert redacteur David Boersma een scoop: voormalig minister van VWS Hugo de Jonge maakte gebruik van een privé e-mailadres voor communicatie over het coronabeleid. En dat mag niet.

Op de dag vóór het mondkapjesdebat over de dubieuze deal met Sywert van der Linden concentreerden de gevestigde media zich vooral daarop. Maar er was toen al veel meer bekend over de wanpraktijken op het ministerie van VWS. Boersma geeft daarvan een mooi overzicht.

Hij gaat specifiek in op het gebruik van een ICloud server door De Jonge voor werkgerelateerde berichten. Hij gebruikte dit privé e-mailadres bijvoorbeeld voor communicatie met KPN over de vormgeving van een contract, wat vragen opwerpt over ethiek en aanbestedingsregels.

Kijk ook naar blckbx today van vrijdag 6 april 2022: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-06

---

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=2Hvdyo3Gg9I