Terugblik: De 100ste blckbx today!

  Open with LBRY

Afgelopen maandag was de 100ste uitzending van blckbx today, die in het teken stond van 100 procent onafhankelijkheid. Bekijk hier de compilatievideo van deze mijlpaal!

Waar de allereerste uitzendingen nog wel eens gepaard gingen met technische haperingen, staat blckbx today inmiddels als een huis. En niet alleen wat betreft productie, want ook inhoudelijk weet het programma keer op keer de meest urgente kwesties te voorzien van treffende duiding.

In deze jubileumuitzending lichtten we toe waarom we bepaalde keuzes en overwegingen maken. Waarom doen we iets wel, of juist niet? En hoeveel last hebben we van de oprukkende censuur?

Ook blikten we terug op de belangrijkste onderwerpen. Onderzoeksjournalist Daan de Wit stond stil bij de Oekraïne-oorlog. Het stikstofdossier werd toegelicht door blckbx-redacteur David Boerstra. En econoom Jelena Postuma ging in op recente economische ontwikkelingen, zoals de wereldwijde uitrol van digitale centrale bankmunten (CBDC), en schetste mogelijke toekomstscenario’s.

Maar er was nog veel meer. Programmamaker en hoofdredacteur Flavio Pasquino sprak in de redactieruimte boven de studio openhartig met maar liefst vijftien medici over corona-gerelateerde thema’s, zoals vroegbehandeling, vaccinaties en oversterfte. Hiervoor moest de livestream wel overgeschakeld worden naar Rumble, want over deze onderwerpen mag op YouTube helaas niet meer vrijuit gesproken worden.

Ook schakelden we verschillende keren over naar verslaggever Erwin Taams, die het land in trok om trouwe blckbx-kijkers thuis te ontmoeten.

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=fo_ZHQf_1DY