Stoppen we misdaad door alle transacties vanaf 100 Euro in database te stoppen?

  Open with LBRY

Fragment uit het Rondetafelgesprek over het Wetsvoorstel Plan van Aanpak Witwassen, van 26 januari.
Partijen als het Openbaar Ministerie etc. zouden heel graag heel veel systemen met elkaar koppelen, zodat tot in detail te traceren is hoe burgers hun geld verdienen en uitgeven. De opgegeven reden is om witwassen tegen te gaan. Men wil graag zover gaan dat iedere transactie vanaf 3000 cash verboden wordt en iedere overboeking vanaf 100 euro in een database terecht komt.
Hoe verhoudt dit zich tot het recht op privacy die een burger in een democratische samenleving zou moeten hebben?

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=ZBfa7Fij9l8