Rypke Zeilmaker: ‘Kijk naar consequenties Agenda 2030, niet naar intenties’

  Open with LBRY

Bekijk de volledige videocolumn van Rypke ook via: https://www.blckbx.tv/binnenland/rypke-zeilmaker-kijk-naar-consequenties-agenda-2030-niet-naar-intenties

Onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker analyseert de opkomst van twee nieuwe politieke bewegingen: ter linkerzijde van het spectrum de Vierde Golf en rechts de BoerBurgerBeweging. Maar houden zij het oog wel op de bal?

Volgens de media zijn deze bewegingen uit het niets ontstaan, zonder onderliggende oorzaak. Maar volgens Zeilmaker zijn ze het gevolg van de uitholling van de nationale democratie, het verlies aan persoonlijke autonomie en het verdampen van de sociale cohesie. En dat zijn ook de thema’s waar de nieuwe politieke bewegingen zich op richten. Volgens Zeilmaker zullen zij echter niets bereiken, zolang ze de angel onder het probleem niet benoemen en aanpakken.

Zeilmaker betoogt dat Agenda 2030 en de Sustainable Development Goals ten grondslag liggen aan veel van de problemen die de nieuwe politieke bewegingen proberen te bestrijden, maar dat zij hier geen oog voor hebben. “Links onderschrijft de klimaatdoelen en massa-immigratie, terwijl rechts vooral probeert te scoren met punten die de boze burger aanspreken,” zegt hij. Constructief als hij is, geeft hij de politieke aspiranten een welgemeend advies mee. “Kijk daarom niet naar de intenties van Agenda 2030, want daar is iedereen het mee eens. Maar kijk naar de consequenties ervan en benoem de kern van het probleem.”

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=D2GPJqBwByY