Ook Mat Herben zegt: ‘Amerika lokte oorlog in Oekraïne mogelijk uit’

  Open with LBRY

Mat Herben was aanwezig bij de herdenking van Pim Fortuyn. Volgens hem zou de Lijst Pim Fortuyn (LPF) gehakt hebben gemaakt van het coronabeleid dat ‘voor geen meter klopte’. Over de oorlog in Oekraïne zegt hij: “De Amerikanen gooien olie op het vuur.”

Mat Herben heeft Fortuyn en de LPF van dichtbij meegemaakt. Hij kwam bij de partij als woordvoerder, maar werd na de moord op Fortuyn fractievoorzitter. Met een korte onderbreking behield hij deze functie tot 2004. Onze verslaggever Erwin Taams vroeg hem hoe Fortuyn gereageerd zou hebben op corona en de oorlog in Oekraïne.

Over corona was Herben was duidelijk: “We hadden een fractie vol met medisch specialisten. En die fractie zou kort metten hebben gemaakt met dit coronabeleid, want het klopte voor geen meter. De patiënt stond niet centraal, maar de bescherming tegen een virusuitbraak. En dat kun je niet tegengaan. We zouden die hele coronacrisis anders hebben aangepakt.”

In het Oekraïne-debat lijkt het momenteel te ontbreken aan een deëscalerende toon. Volgens Herben is dat opzettelijk: “Het is een schok voor mij, terwijl ik bijna vijftig jaar van mijn leven altijd de NAVO en de Amerikanen heb gesteund, dat ik nu tot de conclusie kom dat de NAVO en vooral de Amerikanen helemaal fout zitten. Die gooien alleen maar olie op het vuur en hebben mogelijkerwijs zelfs deze oorlog uitgelokt.”

Programmamaker Flavio Pasquino deelde onlangs dezelfde analyse over de oorlog in Oekraïne in het BNNVARA-programma Filemon en de Complotten. Hiervoor werd hij weggehoond in het SBS6-programma HLF8. Hier kun je de aflevering van Filemon en de Complotten met Pasquino terugkijken:

https://www.blckbx.tv/tech-media/terugkijken-flavio-te-gast-bij-filemon-en-de-complotten

En kijk ook naar de blckbx special Pim: twintig jaar later: https://www.blckbx.tv/livestreams/pim

---

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blck...
...
https://www.youtube.com/watch?v=-3lQMNoS9K8