Historische Speech Charlie Chaplin, "We think too much, and feel too little".

  Open with LBRY

“Ik wil een heel bijzonder speech met jullie delen die ik ontdekte in het prachtige nummer van Paolo Nutine, IRON Sky, ik zal de link van dat nummer in de omschrijving van deze video onderin toevoegen. Het waren slechts een paar zinnen uit die speech maar de tekst en de intonatie greep me naar de keel en dus zocht ik het op, op Youtube en daar ontdekte ik dat de speech dateert uit 1940”, opent Flavio Pasquino de uitzending rondom een speech, geschreven door Charlie Chaplin voor de film “ the Great Dictator” die hij zelf schreef en regisseerde en waarin hij ook de hoofdrol vertolkte.

De link van de speech maar ook de hele film staat in omschrijving van deze video.

De speech van Chaplin gaat over het spanningsveld tussen de overheid en haar volk maar vooral de hoeders van de wet, politie agenten en soldaten die doen wat hen wordt opgedragen en vergeten waarom ze er zijn, ter bescherming van het volk.

"We think too much, and feel too little", is een van de prachtige zinnen uit de historische speech van de in 1976 overleden komiek, die ook een groot talent bezat voor serieuze rollen, scenario schrijven en regie.

Flavio Pasquino; “Ik besef dat de link met de tweede wereld oorlog altijd erg gevoelig ligt en het is dan ook zeker niet mijn intentie om ook maar iemand te krenken maar het fragment dateert nou eenmaal uit 1940 en het decor van de film laat weinig aan de verbeelding over. Mijn vraag aan jullie allen is, laat je niet afleiden door het snorretje van Chaplin, nog de associatie met nazi Duitsland. Luister vooral naar de aangrijpende en tijdloze tekst van Charlie Chaplin en besef dat alles cyclisch is en de geschiedenis zich steeds weer herhaalt”.

DICLAIMER:

Deze video is geen aanzet tot actie, haat noch geweld.

Deze video is een aanzet tot denken, bewustwording en de kracht van onze geest.

LINKS:

De link naar Iron Sky van Paolo Nutini

https://youtu.be/ELKbtFljucQ

De link naar de speech van Charlie Chaplin

https://youtu.be/J7GY1Xg6X20

De link naar de integrale film “The Great Dictator

https://youtu.be/pw23cHhdJuY

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt's app, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via http://blckbx.tv/doneren

Voor meer info kijk op http://blckbx.tv
...
https://www.youtube.com/watch?v=pppP3CF3PbA