FAQ: Waarom maken jullie nog steeds gebruik van Big Tech zoals YouTube?

  Open with LBRY

Bekijk via: https://www.blckbx.tv/faq-waarom-maken-jullie-nog-steeds-gebruik-van-big-tech-zoals-youtube

We kennen de meeste alternatieven van YouTube en testen ze ook regelmatig. Zo maken we ook al geruime tijd gebruik van Rumble. Sinds kort werken hun streamingsmogelijkheden zodanig goed, dat we voor onze hoofd livestream hiernaartoe zijn overgestapt. Toch blijft YouTube om meerdere redenen belangrijk voor ons:

Ten eerste hebben we daar een (groeiend) publiek met inmiddels bijna 155.000 abonnees. Met elke like, reactie en view van deze abonnees blijven we zichtbaar.

Daarmee komen we gelijk op het tweede punt: dat is het potentiële bereik. Om zoveel mogelijk impact te maken, vinden we het belangrijk dat blckbx door zoveel mogelijk mensen wordt gezien. Dan blijft YouTube met zijn gebruikersdichtheid in Nederland van 92.5% hier (helaas) een wezenlijk onderdeel in spelen. YouTube wordt in Nederland door maar liefst 92.5% van de bevolking gebruikt en wereldwijd zijn er op het platform maandelijks 2.3 miljard gebruikers. Het is wat ons betreft een van de manieren om een nieuw publiek te bereiken.

Ten derde: we willen ook blootleggen in hoeverre we tegengewerkt worden. Júíst als het gaat om bijvoorbeeld het debat rondom oversterfte, vinden wij dat ook YouTube hier een verantwoordelijkheid in heeft. Tot slot: inkomsten, hoewel gering, spelen een rol bij YouTube, maar dat is slechts een fractie van wat er per maand nodig is. Bovendien worden we op dit punt onderdrukt. Onze content is namelijk beperkt monetized en vaak niet geschikt voor advertenties, aldus YouTube.

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=iE1oqkvpR6I