Euroforie deel 3: Pepijn van Houwelingen en Paul Buitink over de toekomst van de euro

  Open with LBRY

Bekijk ook de volledige uitzending op: https://www.blckbx.tv/economie/euroforie-deel-3-pepijn-van-houwelingen-en-paul-buitink-over-de-toekomst-van-de-euro

In dit laatste deel van het drieluik over de euro gaat Paul Buitink in gesprek met Pepijn van Houwelingen, FVD-woordvoerder financiën in de Tweede Kamer. Zij richten de blik op de toekomst: is de euro nog te redden, of is het tijd om na te denken over alternatieven?

Bedrijfseconoom Paul Buitink gaat op zoek naar antwoorden. Hij maakte voor blckbx een drieluik over de euro: over het verleden, het heden en de toekomst. Voor het eerste deel ging hij in gesprek met prof. dr. Arjo Klamer, hoogleraar Culturele Economie. Voor het tweede deel besprak hij het heden met financieel geograaf prof. dr. Ewald Engelen. In dit slotstuk bespreekt Buitink met Pepijn van Houwelingen wat de opties zijn voor de toekomst.

Met een torenhoge inflatie die maar blijft stijgen, dreigt er een nieuwe eurocrisis. In een poging het tij te keren, verhoogde de Europese Centrale Bank onlangs voor het eerst in elf jaar de rente, maar is dat genoeg?

Forum voor Democratie (FVD), de partij waarvoor Van Houwelingen in de Tweede Kamer woordvoerder financiën is, ziet Nederland het liefst zo snel mogelijk de Europese Unie verlaten en uit de euro stappen. Maar hoe dan? Hoe realistisch is het om te proberen de gulden weer in te voeren? En als dat niet mogelijk blijkt, zijn er dan nog meer alternatieven, zoals Bitcoin of misschien wel de Forumcoin?

In een onderhoudend gesprek, waarbij Buitink en Van Houwelingen het niet altijd met elkaar eens zijn, bespreken zij de mogelijkheden voor de toekomst van ons monetaire stelsel.

Paul Buitink is bedrijfseconoom en managing director van Holland Gold.

Bekijk hier deel 1 van het drieluik Euroforie, over het verleden (met hoogleraar Culturele Economie prof. dr. Arjo Klamer):
https://www.blckbx.tv/economie/euroforie-deel-1-de-introductie-van-de-euro-paul-buitink-in-gesprek-met-prof-arjo-klamer

En bekijk hier deel 2 over het heden (met financieel geograaf prof. dr. Ewald Engelen):
https://www.blckbx.tv/economie/euroforie-deel-2-de-euro-als-motor-van-ongelijkheid-paul-buitink-in-gesprek-met-ewald-engelen

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen

Steun je ons?
Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=8Oqta68_C7g