Een Nieuw Politiek Systeem!

  Open with LBRY

Een Nieuw Politiek Systeem!

Is onze parlementaire, electorale democratie toe aan een opfrisbeurt of moet het roer helemaal om? Moeten we naar een nieuw politiek systeem? Is de tijd rijp en is het nu of nooit? Die vragen stelde Dilara Bilgiç, de pas 18 jarige auteur van het boek "De Black Box Democratie" zich, toen ze tijdens haar eindexamen Gymnasium begon te schrijven aan haar eerste boek. "De Turkse die als jong meisje met het hele gezin naar Nederland vluchtte is een pareltje voor de toekomst van ons land", vindt programmamaker Flavio Pasquino. "Met een politiek engagement dat drijft op zuivere fundamenten kan deze jonge vrouw misschien wel van groot belang worden voor de hervorming van ons politiek bestel".

Pasquino sprak haar over haar avontuurlijke jeugd, het hoofddoekje, het referendum, de definitie van de democratie en haar mengvormen maar ook de politieke spelletjes en uiteraard het ideale plaatje voor de toekomst in de ogen van Dilara Bilgiç namelijk...De Black Box Democratie.

Een goede recensie over het boek en Dilara Bilgiç vind je hier.

https://www.trouw.nl/religie-filosofie/de-democratie-opnieuw-uitvinden-in-11

Of hier...

https://www.nieuwwij.nl/interview/dilara-bilgic-pleit-voor-nieuw-politiek-systeem/2-bladzijden~b5295993/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Interesse in het boek? Kijk dan hier om 'm te bestellen.

https://www.boomfilosofie.nl/auteur/110-8603_Bilgic

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt's app, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Voor meer info kijk op https://blckbx.tv
...
https://www.youtube.com/watch?v=EFpYTqrUXL8