Compilatie: boerenprotest bij provinciehuis Overijssel na verlopen PAS-ultimatum

  Open with LBRY

Bekijk de compilatie én de livestreams terug op: https://www.blckbx.tv/livestreams/live-verslag-boerenprotest-zwolle-donderdag-1-december

Donderdag 1 december 2022 protesteerden boeren in het oosten van het land. Zij eisten dat de provincie stopt met het opleggen van dwangsommen voor PAS-melders. Verslaggever Erwin Taams was erbij en bracht LIVE verslag uit.

Twee weken ervoor demonstreerden boeren in Zwolle en overhandigden toen een brief met eisen aan de provinciebestuurders. Het ultimatum van twee weken liep woensdag 30 november af, dus trokken zij donderdag 1 december opnieuw het land in.

Hun voornaamste eis was dat de provincie stopt met het opleggen van dwangsommen voor zogeheten PAS-melders. Als Overijssel hiermee doorgaat, is dit volgens de boeren een vrijbrief voor de overige provincies, met mogelijk gevolgen ongeveer 3.000 boerenbedrijven in Nederland.

Bekijk de compilatie én de livestreams terug op: https://www.blckbx.tv/livestreams/live-verslag-boerenprotest-zwolle-donderdag-1-december

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=uXqA5KRxPyU