blckcheck: Kun je weer zorgeloos op vakantie?

  Open with LBRY

Bekijk deze blckcheck ook via: https://www.blckbx.tv/buitenland/blckcheck-kun-je-weer-zorgeloos-op-vakantie
Bekijk meer blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

---
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren
---

Het voorjaarszonnetje schijnt uitbundig en volgens veel media is de coronacrisis voorbij. Daarom worden er volop vakantieplannen gemaakt, maar in hoeverre kunnen de koffers zorgeloos worden ingepakt?

De reisadviezen die de Rijksoverheid (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies) geeft, zijn voornamelijk gebaseerd op de veiligheidssituatie van een land. Landen zonder veiligheidsrisico’s zijn groen en landen met veiligheidsrisico’s zijn geel, oranje of rood. In die kleurcodering wordt geen rekening gehouden met aan corona gerelateerde inreisbeperkingen, zoals vaccinatie-, test- en quarantaineplichten.

Voor veel mensen vormt dat soort beperkingen echter wel een belemmering om zorgeloos op vakantie te kunnen. De reiswebsite Ongevaccineerd op Vakantie (https://ongevaccineerdopvakantie.nl/) geeft landen een groene, gele of rode kleur op basis van de ernst van de inreismaatregelen.

Sommige landen krijgen van de Rijksoverheid een groene kleur, maar zijn rood volgens Ongevaccineerd op Vakantie, omdat er bijvoorbeeld een vaccinatieplicht geldt. De situatie is dus complex, maar wij zochten het voor je uit. Dat deden we op grond van de situatie zoals deze was op 27 mei 2022. Omdat de regels kunnen veranderen, raden we je wel aan om bovengenoemde websites te checken, voordat je een reis boekt.

Kijk ook naar blckbx today van vrijdag 27 mei, waarin de reismogelijkheden voor deze zomer werden besproken.

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-27

---

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=GViQXX-TvWc