blckcheck: Kan Von der Leyen besluiten dat Oekraïne bij de EU mag?

  Open with LBRY

Op 31 maart hield de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een toespraak in de Tweede Kamer. Hij sprak onder meer zijn wens uit om Oekraïne toe te laten treden tot de Europese Unie. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, beloofde onlangs dat het land versneld kon toetreden tot de EU. Maar volgens weekblad Elsevier kan zij daar helemaal niet over besluiten. Klopt dat?

Om deze vraag te beantwoorden, zocht de redactie uit aan welke voorwaarden kandidaat-lidstaten moeten voldoen en hoe de EU vervolgens tot een besluit moet komen.

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van woensdag 13 april via:
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-13

Bekijk meer blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

--

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blck...
...
https://www.youtube.com/watch?v=3tUpMc58ink