blckcheck: Kan Turkije NAVO-toetreding van Zweden en Finland blokkeren?

  Open with LBRY

De oorlog in Oekraïne heeft de verhoudingen in Europa op scherp gezet. Zweden en Finland hebben aangegeven toe te willen treden tot de NAVO, maar Turkije ligt dwars en gaat daar niet zomaar mee akkoord.

De Turkse president Erdogan zegt namelijk dat de twee landen onderdak bieden aan de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK), de links-extremistische groepering DHKP-C en aanhangers van Fethullah Gülen, die volgens Ankara achter de mislukte militaire couppoging van 2016 zit. Klopt het dat Zweden en Finland alleen lid kunnen worden van de NAVO als Turkije daarmee akkoord gaat? Wij zochten het voor je uit.

Kijk ook naar blckbx today van vrijdag 20 mei, waarin redacteur Bas Reinierse toelicht welke politieke en strategische belangen er mogelijk nog meer een rol spelen in de opstelling van Turkije: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-20

Bekijk meer blckchecks via: www.blckbx.tv/blckcheck

---

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blck...
...
https://www.youtube.com/watch?v=WwDV6grfLQ0