blckcheck: Is het off-label voorschrijven van medicatie ongebruikelijk?

  Open with LBRY

Bekijk de blckcheck via: https://www.blckbx.tv/binnenland/blckcheck-is-het-off-label-voorschrijven-van-medicatie-ongebruikelijk

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

De afgelopen twee jaar leek grens tussen de politiek en zorg soms te vervagen. Politici lieten zich steeds nadrukkelijker uit over zorgverleners. Zo bekritiseerden sommigen het off-label voorschrijven van medicijnen tegen COVID-19. Hoe terecht is die kritiek?

Bij voorkeur schrijven artsen een geneesmiddel voor dat geregistreerd is voor de betreffende klacht. Toch zijn er gevallen bekend waarbij een patiënt baat heeft bij een geneesmiddel dat geregistreerd is voor een andere kwaal. Dit is off-label gebruik van medicijnen. In hoeverre mogen artsen medicatie off-label voorschrijven? Wij zochten het voor je uit.

Kijk ook naar blckbx today van woensdag 26 oktober 2022, waarin socioloog Jaron Harambam, gedragsspecialist Romy Quint en huisarts Jan Vingerhoets ingaan op het recente oordeel van de rechter dat het voorschrijven van off-label medicatie voortaan met hoge, oplopende boetes bestraft zal worden:

https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-10-26

Op vrijdag 29 oktober zat programmamaker Flavio Pasquino aan tafel met Vingerhoets en apotheker Arjen Ypma om uitgebreid te praten over het verboden medicijn, de inspectie en de boetes:

https://www.blckbx.tv/corona/dit-gaat-niet-over-zorg-zeggen-artsen-over-ivermectine-de-inspectie-en-de-hoge-boetes

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=oqFR5qnw6ck