blckcheck: Is er in Nederland sprake van een armoedeval?

  Open with LBRY

Waardeer je deze video? Like deze video, abonneer je op ons kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

In Nederland leefden er in 2021 bijna een miljoen mensen in armoede. Door de toenemende inflatie en de energiecrisis was het dit jaar niet veel beter. Wat is er aan de hand?“We moeten beseffen dat we samen een stukje armer zullen worden,” voorspelde minister Sigrid Kaag van Financiën afgelopen zomer. Dat besef is inmiddels wel ingedaald bij de meeste mensen. Ze vindt het ‘vreselijk’ dat mensen door de gestegen kosten van levensonderhoud niet meer kunnen rondkomen. “Die armoedeval is iets wat niet bij Nederland past,” zei ze tegen BNR. Maar is hier wel sprake van een armoedeval? Wij zochten het voor je uit.

Kijk ook naar blckbx today van woensdag 24 augustus 2022 waarin redacteur David Boerstra, bedrijfseconoom Paul Buitink en advocaat Meike Terhorst de torenhoge inflatie en de kelderende koopkracht bespreken. https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-24

Bekijk alle blckchecks via: https://www.blckbx.tv/blckcheck

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=we9tciW0-vI