blckbx today: Wat volgt na WEF-meeting? | Push om insecten als voedsel | Oekraïne-oorlog escaleert

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #129 maandag 23 januari 2023 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-01-23

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 23 januari 2023
- De jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum in Davos is weer voorbij, dus we kunnen de balans opmaken bij misschien wel het grootste thema van het evenement: 'Een mondiale samenwerking in een economisch versplinterde wereld'. Redacteur Bas Reijnierse dook in de belangrijkste panelgesprekken en praat ons bij over de verschillende visies op het internationale speelveld.

- Na een positief advies van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid over het gebruik van krekelmeel in voedingsmiddelen staat de Europese Commissie vanaf deze week toe dat krekelmeel in allerlei voedingsmiddelen wordt verwerkt. Opvallend, omdat maar twee op de tien Nederlanders openstaan voor producten op basis van insecten. Gedragsdeskundige Romy Quint staat bij ons aan de desk en schijnt haar licht op de zaak.

- Afgelopen week stemde premier Mark Rutte in met de levering van Nederlandse Patriot-raketten aan Oekraïne. Inmiddels wordt de druk op buurland Duitsland opgevoerd om tanks te leveren, waardoor het Westen steeds nadrukkelijker en met nóg zwaarder materieel zich in het conflict mengt. Daan de Wit duidt het geopolitieke schaakspel waar een oplossing uit steeds verder uit zicht raakt.

Desk: gedragsdeskundige Romy Quint, onderzoekjournalist Daan de Wit en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Sanae Orchi

Inhoudsopgave
0:00 Wachttune
4:50 Nieuws van de dag
10:15 World Economic Forum Annual Meeting 2023: Welke conclusies kunnen we trekken? (Bas)
25:36 Voedingsindustrie: Europese Commissie keurt huiskrekel goed in allerlei voedingsmiddelen (Romy)
43:32 Geopolitiek: Oekraïne-oorlog escaleert - zwaardere wapens naar slagveld (Daan)

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-01-23 (na afloop van de uitzending)
Meer weten over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#wef23 #davos #Insecten #rusland #oekraïne
...
https://www.youtube.com/watch?v=SC1grSp0BZ0