blckbx today: Wat is ChatGPT? | Eva Vlaardingerbroek over transhumanisme | Klimaatbeleid vs vrijheid

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #125 vrijdag 13 januari 2023 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-01-13

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Vrijdag 13 januari 2023
- Misschien heb je er recent al over gehoord: ChatGPT. Deze chatbot met kunstmatige intelligentie is gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een gebruiker. Futurist Christian Kromme staat aan de desk en duidt deze technologische ontwikkeling waarbij hij de mogelijkheden belicht, maar ook de risico's.

- Eerder stonden wij stil bij de zogenaamde '15 minute city', waarin de associatie met klimaatlockdowns snel is gemaakt. Dit concept wordt in 2024 realiteit in het Engelse Oxford. Redacteur David Boerstra ziet nu gelijkenissen in Nederland waar de klimaatagenda op gespannen voet staat met individuele vrijheden.

- De digitalisering c.q. 'de vierde industriële revolutie' is in volle gang, maar waar eindigt dit? Zeker nu overheden, bedrijven en supranationale organisaties inzetten op onderzoek naar transhumanisme, dit om de "grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken". Rechtsfilosofe Eva Vlaardingerbroek keert vanavond terug bij blckbx today en legt uit wat we kunnen verwachten én vrezen van deze ontwikkeling.

Desk: Rechtsfilosofe Eva Vlaardingerbroek, futurist Christian Kromme en redacteur David Boerstra
Presentatie: Anne Willemsen

Inhoudsopgave:
0:00 Wachttune
4:58 Nieuws van de dag
10:35 Kunstmatige intelligentie - ChatGPT; de mogelijkheden en risico's (Christian)
25:35 Klimaatdoelen: Klimaatbeleid op gespannen voet met fundamentele vrijheden (David)
48:03 Transhumanisme: De schaduwzijde van technologische progressie (Eva)
1:05:25 De kijkersvragen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-01-13 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#chatgpt #ai #transhumanisme #fourthindustrialrevolution #15minutecity #klimaatlockdown
...
https://www.youtube.com/watch?v=HnAppCb81pc