blckbx today: Wat doet Kuipers op bezoek bij de WHO?, vaccinatieplicht KLM en andere rechtszaken...

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van vrijdag 20 mei 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-20

---
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren
---

Vrijdag 20 mei 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- Volgende week gaat Minister van VWS Ernst Kuipers naar Genève voor de 75e World Health Assembly van de WHO. Wat gaat hij daar precies doen en wat betekent het voor Nederland?
- Het KRO-NCRV programma Pointer wordt voor de rechter gedaagd door de 'klimaatwaakhond' Stichting Clintel. Er zou sprake zijn van laster én van een onjuiste voorstelling van zaken.
- We bespreken ook twee andere rechtszaken: de zaak van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers tegen de KLM vanwege een vaccinatieplicht voor nieuw personeel én de zaak tegen C&A-telg Ansgaard Brenninkmeijer waarbij de politierechter een merkwaardige uitspraak deed...
- Uitgelichte artikelen van de Andere Krant
- Aan de desk staan advocaat Claudia Berghout, redacteur Bas Reijnierse en onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker.
- Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-20 (na afloop van de uitzending):

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=mByuDX4bq5M