blckbx today: Twitter Files topje van de ijsberg | Reclameverbod vlees | Crypto en de misvattingen

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #124 woensdag 11 januari 2023 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-01-11

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 11 januari 2023
- In afwachting van de ‘Fauci Files’ zijn er rond social media censuur verschillende ándere documenten vrijgekomen, die een diep gewortelde samenwerking suggereren tussen Big Tech en de Amerikaanse federale overheid. Blckbx redacteur Bas Reijnierse duikt voor ons in alle onthullingen, waarbij zelfs invloed vanuit het Witte Huis de normaalste zaak van de wereld blijkt te zijn.

- De provincie Noord-Holland gaat reclame voor vlees en vis bij meer dan 500 bushaltes verbieden. Een wereldprimeur, aldus wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker. Hij constateert een sterk georganiseerde 'dierenlobby' die deels door de overheid gesubsidieerd wordt. Hij neemt ons mee in hoe het regeringsbeleid gericht is op het zoveel mogelijk terugdringen van de vleesconsumptie en de transitie naar plantaardig eten.

- Afgelopen week stonden we stil bij cryptocurrencies en de handelsplatforms waar de nodige commotie over ontstond. Ondertussen gaat crypto onderuit, waarom is dat en is alle commotie terecht? Vanavond duidt de crypto-problematiek en wijst op het fundamentele onderscheid tussen crypto's en bitcoin en de mogelijkheid als vrijheidstechnologie, mits goed benut.

Desk: media-ondernemer Boris van de Ven, onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Anne Willemsen

Inhoudsopgave:
00:00 Wachttune
6:14 Nieuws van de dag
11:48 'Twitter Files' slechts topje van de ijsberg
28:45 Verbod vleesreclame internationale trend
48:47 Bitcoin, crypto en de op- en misvattingen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2023-01-11 (na afloop van de uitzending)

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/

#Twitterfiles #Vlees #Crypto #bitcoin
...
https://www.youtube.com/watch?v=L1kgyivTxg8