blckbx today: Schiphol stuurt naar digitaal ID | Debat digitale euro | Wob-gate: toegangsbewijzen

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #104 woensdag 23 november 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-23

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 23 november 2022
- De Commissie Financiën binnen de Tweede Kamer debatteerde vandaag over de ontwerpkeuzes van de digitale euro. Een cruciaal debat vanuit ons parlement, dat ging over de toekomst van programmeerbaar geld en onze privacy. Econome Jelena Posthuma neemt ons mee in de belangrijkste uitkomsten van het debat. Kan er überhaupt nog iets veranderen aan de Nederlandse implementatie van dit passie project bedacht door de EU en het WEF? Daarnaast zal politiek verslaggever Bert Brandsma een update geven over zijn bevindingen over het debat.

- Uit interne overheidscommunicatie blijkt dat ambtenaren grote moeite hadden met de digitale toegangs- en testbewijzen van toenmalig VWS-minister Hugo de Jonge. Ook de Digitale Begeleidingscommissie sprak zich uit tegen het voorgenomen beleid waarna het begin van dit jaar opgeheven werd. Redacteur David Boerstra geeft ons met een WOB-gate update een ontluisterende kijk achter de schermen.

- Naast de digitale euro is ook de ontwikkeling van de 'Known Traveler Digital Identity' – het KTDI – in een stroomversnelling geraakt. In mei van dit jaar heeft blckbx dit initiatief besproken, maar nu bevestigen KLM en Schiphol dat er een pilot van het KTDI gaat starten in februari. Jurist en publicist Sietske Bergsma staat vanavond stil bij de praktische implicaties van deze pilot en de glijdende schaal naar een digitale Europese identiteit.

Desk: Econome Jelena Postuma, juriste Sietske Bergsma en redacteur David Boerstra
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-23 (na afloop van de uitzending)
Meer weten over Daan de Wit? Ga naar https://www.andermens.nl

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=ysG0OwN7ZyA