blckbx today: Poetin slaat terug | Nieuwe tegenslag boeren | Asielwet onuitvoerbaar

  Open with LBRY

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 7 september 2022
- De Raad van State oordeelde vandaag dat zonder de zekerheid dat een emissie-arme stal tot een verlaging van de stikstofuitstoot leidt, er geen natuurvergunning mag worden afgegeven aan boeren. En dat is een klap in het gezicht van innovatieve melkveehouders. Is er nog perspectief en welke precedentwerking gaat er uit van deze uitspraak. Siestke Bergsma zet haar juridische bril op praat ons zo meteen bij.

- De kogel is door de kerk. Vladimir Poetin gaf gisteren openlijk toe de gaskraan dicht te draaien als reactie op Europese sancties en daarmee zijn de messen geslepen. Econoom Robert Valentijn voorziet een teloorgang van onze economie en welvaart nu we in de armen worden gedreven van China die de prijzen van veel producten heeft verlaagd.

- Staatssecretaris Van den Burg bevestigde gisteren dat het Nederlandse asielbeleid zo lek is als een mandje. Pas nu wordt er gewerkt aan EU regulering om asielzoekers terug te kunnen brengen naar het land waar ze de EU grens binnenkwamen, conform het Dublin akkoord. Hoe kan het dat nu pas actie komt, terwijl het probleem al decennia bestaat? Bas Reinierse dook in het dossier dat op z'n zachts gezegd onnavolgbaar is.

Desk: publicist Sietske Bergsma, econoom Robert Valentine en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Anne Willemsen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-07 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=nWebqUCDs5U