blckbx today: op Koningsdag op pad met Republiek, 'Free Speech' echt terug op Twitter? en meer...

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-27

---
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren
---

Woensdag 27 april 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- Op Koningsdag demonstreerde Republiek, de grootste pro-republiek beweging van Nederland, in Maastricht waar de koning te gast was. Zij pleiten voor afschaffing van de monarchie. Wat zou het alternatief zijn?
- Nu Elon Musk Twitter heeft overgenomen, lijkt er meer ruimte voor vrijheid van meningsuiting en minder ruimte voor censuur te zijn. Wat kunnen we verwachten?
- Een nieuwe WOB-gate update: minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz kreeg lastige vragen over de WOB-documenten. Haar antwoorden waren opmerkelijk te noemen...
- Nog steeds is er geen duidelijkheid over de SMS'jes tussen de Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de topman van farmaceut Pfizer, Albert Bourla. Gisteren was de deadline voor het vrijgeven van relevant chatverkeer, maar de Europese Commissie heeft om uitstel gevraagd en heeft het gekregen.
- Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, redacteur Bas Reijnierse en publicist Sietske Bergsma.
- Presentatie: Sanae Orchi

Voor relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-04-27 (na afloop van de uitzending)

Over Daan de Wit: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, he
...
https://www.youtube.com/watch?v=CpnXKfZVK58