blckbx today: Oekraïne-hashtags voor 80% nep | Timmermans' toekomstbeeld | Nieuw hoofdstuk PCR-gate

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #73 maandag 12 september 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-12

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 12 september 2022
- Afgelopen week boekte de Biomedische Rekenkamer een belangrijke overwinning in hun rechtszaak omtrent de PCR-testen: de Raad van State oordeelde dat de cT-waarden van alle PCR-testen bewaard moeten blijven. Cyril Wentzel van de Biomedische Rekenkamer legt ons uit waarom dit zo'n belangrijke uitspraak is met betrekking tot het coronabeleid.

- Uit onderzoek van de Australische universiteit van Adelaide blijkt dat in de informatieoorlog omtrent het Oekraïne-conflict een leger aan neppe Twitter-accounts is ingezet om de publieke opinie te beïnvloeden. Zo bleken hashtags als #istandwithukraine voor 80% nep te zijn. In hoeverre worden we daadwerkelijk gestuurd in onze kijk op dit conflict?

- Gisteren schoof Frans Timmermans aan bij Buitenhof om te spreken over de toekomst van de Europese Unie. De vice-voorzitter van de Europese Commissie had op z'n zachtst gezegd een bijzondere kijk op de energiecrisis en het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Bas Reijnierse praat ons verder bij over Timmermans zijn toekomstbeeld van Europa.

Desk: Voorzitter van de Biomedische Rekenkamer Cyril Wentzel, onderzoeksjournalist Daan de Wit en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-12 (na afloop van de uitzending)

Meer weten over Daan de Wit? Zie: https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=SdqSvOz4zug