blckbx today: Neurenbergcode 75 jaar | Politiek laat burger in kou staan | Kelderende koopkracht

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #65 woensdag 24 augustus 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-24

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 24 augustus 2022
- Afgelopen weekend werd in het Duitse Neurenberg de 75ste jubileum gevierd van de Code van Neurenberg die na de tweede wereldoorlog in het leven is geroepen als medische ethische code tegen het gedongen toedienen van medicatie en het uitvoeren van experimenten op mensen. Een 85 jarige Holocaust overlever uit New York sprak daar en zette de discussie rondom drang en dwang weer op scherp. Advocaat Meike Terhorst is vandaag in de studio om dit toe te lichten.

- Gisteren vond het koopkracht debat plaats over de toenemende inflatie, maar Sigrid Kaag liet vanochtend al weten dat er dit jaar niet gerekend moet worden op steun. Maar komt er überhaupt wel steun nadat ze onlangs in Brussel een verklaring tekende waarin EU lidstaten overeenkwamen terughoudend te zijn met financiële steun aan burgers en bedrijven?

- Van inflatie naar het volgende onderwerp: de koopkracht. De koopkracht is inmiddels naar een historisch dieptepunt gezakt. Dinsdagmiddag was €1 minder dan $1 waard en dat gaat de portemonnee van consumenten die al geplaagd worden door een extreme koopkrachtdaling, nog harder raken, verwachten economen, zo ook bedrijfseconoom Paul Buitink die bij ons aan tafel staat.

Desk: advocaat Meike Terhorst, bedrijfseconoom Paul Buitink en redacteur David Boerstra
Presentatie: Anne Willemsen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-08-24 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Inhoudsopgave:
0:00 Intro
2:05 Nieuws van de dag
7:35 75e jubileum Code van Neurenberg zet vaccinatiediscussie op scherp
21:08 Den Haag laat burger in de kou staan
35:49 Koopkrachtontwikkeling bereikt nieuw dieptepunt
...
https://www.youtube.com/watch?v=ugFjH_Qhj-A