blckbx today: klimaatstaking én topoverleggen in Brussel, onteigening boeren door stikstofcrisis...

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today ook via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-03-25

Vrijdag 25 maart 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- Brussel is vandaag het decor voor een grote klimaatstaking. Doel hiervan is dat wereldleiders worden herinnerd aan hun zogenaamde 'klimaatreparaties'.
- In Brussel vonden gisteren ook een EU-top, een NAVO-top en een G7-meeting plaats. Op de laatste deed de Amerikaanse president Joe Biden een opmerkelijke uitspraak. Eerder deze week kondigde hij al aan dat de VS een leidende rol zou moeten nemen in de vorming van een 'New World Order'.
- Onteigening van Nederlandse boerenbedrijven wordt gezien als 'oplossing' voor de stikstofcrisis. Maar in hoeverre is er nu echt sprake van zo'n crisis?
- Uitgelichte artikelen van De Andere Krant
- Aan de desk staan onderzoeksjournalist Daan de Wit, NLP-deskundige Igor van Kaam én wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker
- Presentatie: Sanae Orchi

Relevante links:
- Igor van Kaam: https://universityofme.nl/
- Daan de Wit: https://www.daan-dewit.nl
- Rypke Zeilmaker: https://www.interessantetijden.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen
...
https://www.youtube.com/watch?v=DYu2AA8J9mA