blckbx today: Kim Feenstra in jeugdzorg-docu | Dr. Bhakdi over censuur | Overgevoelige samenleving

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #72 vrijdag 9 september 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-09

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Vandaag weer kijkersvragen!
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur David Boerstra gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Vrijdag 9 september 2022
- Vanmiddag vond in Driebergen het congres "Pandemische Paraatheid" plaats. Veel bekende sprekers debatteerden over de afgelopen twee jaar en de weg vooruit. De rol van een falende media kwam daarin duidelijk naar voren. Thais-Amerikaanse microbioloog Dr. Sucharit Bhakdi kent het klappen van de zweep en vertelde Headwind & Tegenwindmaker Jakobien Huisman in een nieuwe documentaire alles over zijn ervaringen met censuur.
- Ophef om een suicidegrap van Jort Kelder. De afgelopen dagen raakte de Op1 Presentator in opspraak vanwege een grap over Millenials en hun mentale gesteldheid. In zijn Jortcast noemde hij deze generatie kleinzerig en was het "misschien maar beter ook als ze er een einde aan maakten." De grappig bedoelde opmerking raakt de kern van een maatschappelijk probleem: Een overgevoelige samenleving waarbij kwetsbaarheid en angst domineren als gevolg van WOKE-identiteitspolitiek.
- De Universiteit Leiden publiceerde deze week een vernietigend onderzoek over de fundamentele problemen binnen de jeugdzorg. Hoogleraar en leider van het onderzoek Marielle Bruning stelde zelfs dat het überhaupt "niet langer te rechtvaardigen is dat de overheid zich bemoeit met het gezinsleven". Zo stelt ook Kim Feenstra in een nieuwe ontluisterende documentaire "Taken", waarin de problemen voor gezinnen binnen de jeugdzorg pijnlijk bloot worden gelegd. Oud-journaliste en programmamaakster Viola Holt praat ons bij.

Desk: Voormalig TV-presentatrice en oud-journaliste Viola Holt, documentairemaker Jakobien Huisman en gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-09 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Inhoudsopgave
0:00 Countdown
2:13 Nieuws van de dag
17:40 Dr. Sucharit Bhakdi en andere autoriteiten reflecteren op censuur
32:34 Reportage Erwin Taams over het congres Pandemische Paraatheid
37:12 'Suicidegrap' legt gevoelige samenleving bloot
55:27 Kim Feenstra docu "Taken" en onderzoek Universiteit Leiden vernietigend over kinderbeschermingsmaatregelen
1:10:51 De kijkersvragen
...
https://www.youtube.com/watch?v=mw_f1k-Rma0