blckbx today: Great Reset al merkbaar? | De Jonge & woningtekort | Verdeeldheid EU sancties Rusland

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van maandag 30 mei 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-30

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

---
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren
---

Maandag 30 mei 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- De gevolgen van het klimaat- en coronabeleid worden door velen gevreesd. Is de 'Great Reset' echter al niet langer gaande? Verslaggever Erwin Taams ging op zoek naar antwoorden.
- Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge is zeer ambitieus over het terugdringen van het woningtekort. Is dit realistisch als het kabinetsbeleid het woningtekort juist zelf in stand houdt?
- De Europese Raad komt deze week bij elkaar om o.a. de sancties tegen Rusland te bespreken. Hongarije en Italië zijn een andere mening toegedaan dan de andere EU-leden. Respecteert de EU het vetorecht of wordt hier toch van afgeweken?
- Aan de desk staan verslaggever Erwin Taams, redacteur David Boerstra en onderzoeksjournalist Daan de Wit.
- Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-30 (na afloop van de uitzending):

Meer over Daan de Wit: https://www.daan-dewit.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Inhoudsopgave
0:00 – 12:54 Nieuws van de dag
12:55 – 28:27 Gevolgen corona & klimaatbeleid steeds zichtbaarder
28:28 – 42:04 Barsten in EU-top rond aanpak Rusland
42:05 – 49:32 Woningtekort door eigen beleid
49:33 – 57:00 Kijkersvragen
...
https://www.youtube.com/watch?v=XB6JFnCzL00