blckbx today: Gideon van Meijeren over A-status apenpokken | Biden steunt Taiwan | zorginfarct 2040?

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van maandag 23 mei 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-23

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

---
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren
---

Maandag 23 mei 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- De apenpokken zijn door het RIVM en Minister van VWS Ernst Kuipers aangemerkt als A-ziekte. Met Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren bespreken we hoe dit mogelijk is.
- Kunnen we ons opmaken voor een nieuw conflict nu de Amerikaanse president Biden heeft beloofd militaire steun te bieden aan Taiwan, terwijl China al een invasie van Taiwan heeft gesimuleerd?
- Sportkoepel NOC*NSF meldde dat het aantal Nederlanders dat in 2021 wekelijks sportte met 800.000 is afgenomen ten opzichte van 2020. Weer een voorbeeld van de nevenschade van het coronabeleid. Hoe verhoudt dit zich tot een nieuwe campagne van de overheid die ons waarschuwt voor een zorgcrisis in 2040?
- Aan de desk staan Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren, onderzoeksjournalist Daan de Wit, redacteur David Boerstra en verslaggever Erwin Taams.
- Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-05-23 (na afloop van de uitzending):

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

0:00 - 2:53 wachttune
2:53 - 13:48 Nieuws van de dag
13:48 - 34:13 Zorg 2040, wie gaat de zorg redden?
34:13 - 52:43 Mogelijk overreactie op bekend exotisch virus?
52:43 - 1:02:00 Biden steunt Taiwan, verhoudingen met China op scherp
1:02:00 - 1:14:50 Kijkersvragen en outro
...
https://www.youtube.com/watch?v=-OeJezlFcLA