blckbx today: FTX crypto misleiding | Globalistische toekomstvisie G20 | Gevaarlijke vergroening

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #101 woensdag 16 november 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-16

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 16 november 2022
- Staatsbosbeheer is gestart met het bouwen van een groot zonne-energieterrein in het bos nabij Zeewolde genaamd Zonnewoud. De overheid en particuliere bedrijven bouwen al langer aan steeds grotere zonne-energieindrustrieterreinen in bossen- en natuurwateren, en dat terwijl schadelijke effecten voor de natuur nog onderzocht moeten worden. Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker laat zien hoe vergroening leidt tot industrialisatie van het buitengebied.

- Afgelopen vrijdag kondigde cryptobeurs FTX hun faillissement aan met miljoenen gedupeerden tot gevolg. Inmiddels wordt de omvang van een schandaal duidelijk dat verder strekt dan strikt financiële schade. Sietske Bergsma duidt de gebeurtenis en de dubieuze rol van FTX en oprichter Sam Bankman-Fried.

- De G20 is op dit moment in volle gang op het Indonesische eiland Bali, waarbij politieke en industriële wereldleiders samen zijn gekomen om te vergaderen over de mondiale toekomst. Wat opvalt is dat dossiers die door de traditionele media tot het land der fabelen behoorden nu open en bloot uitgesproken worden. Blckbx redacteur Bas Reijnierse dook in de onderwerpen en presenteert ons vanavond de highlights.

Desk: wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker, juriste Sietske Bergsma en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Anne Willemsen

Inhoudsopgave:
0:00 Wachttune
2:56 Nieuws van de dag
13:56 Overheid bouwt steeds grotere energie-industrieterreinen op natuurwateren
32:42 Val FTX toont dubieuze praktijken
48:25 Wereldleiders spelen open kaart over mondiale toekomstvisie
1:04:48 Reportage number 90 door Erwin Taams

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-16 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=M3R9L1K3CFg