blckbx today: Escalerend nucleair schaakspel | Samenwerking Big Tech & VWS | Selectiviteit NOS

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #93 vrijdag 28 oktober 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-10-28

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Vrijdag 28 oktober 2022
- Het Westen speelt een gevaarlijk en smerig spel, aldus de Russische President gistermiddag tijdens zijn jaarlijkse speech voor de Valdai Discussion Club in Moskou. Hij waarschuwde voor het gevaarlijkste decennium na de Tweede Wereldoorlog. David Boerstra neemt ons mee in de sentimenten op het wereldtoneel waarbij wordt gesproken over de inzet van kernwapens.
- WOB-documenten hebben blootgelegd dat Google, Facebook en Twitter grote invloed hadden in de informatievoorziening tijdens de corona-vaccinatiecampagne. Ook moest de oppositie worden uitgeschakeld zodat VWS kon regeren per decreet. Jurist en journalist Sietske Bergsma dook in de WOB-documenten en praat ons hier over bij.
- NLP-deskundige Igor van Kaam schijnt zijn licht op de selectieve en gekleurde berichtgeving bij de grote nieuws outlets. Zo zagen we koppen als; "De nieuwe Britse premier Sunak is een feest voor de Indiase gemeenschap" of "een radicaal rechtse nieuwe premier in Italië" maar ook was er opvallend veel aandacht voor vastgelijmde klimaatactivisten. Wat is de gemene deler en welke mechanismes komen vrij? We horen het zo.

Desk: jurist/publicist Sietske Bergsma, redacteur David Boerstra en NLP-deskundige Igor van Kaam
Presentatie: Sanae Orchi

Inhoudsopgave:
0:00 Wachttune
2:31 Nieuws van de dag
12:10 Nucleair schaakspel tussen grootmachten
30:07 WOB-gate update: Oppositie móest worden uitgeschakeld
43:16 Selectiviteit NOS
58:24 Kijkersvragen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-10-28 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=ZPoykVWyWIY