blckbx today: eigen immuniteit sterker dan vaccins | embryowet onethisch? | klimaatangst & onderwijs

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today van woensdag 1 juni 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-01

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur Bas Reijnierse gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

---
Blijf ons steunen, zodat we met elkaar nóg meer impact kunnen maken
Help mee de onderste steen boven te krijgen:➡️ https://www.blckbx.tv/doneren
---

Woensdag 1 juni 2022
In de uitzending van vanavond onder andere:
- The New England Journal of Medicine heeft een artikel gepubliceerd waar uit een studie blijkt dat onze eigen immuniteit beter beschermt tegen corona infecties dan een vaccin. Statisticus Maurice de Hond praat ons bij.
- De nieuwe voorgestelde embryowet, waarbij embryo's legaal gekweekt zouden mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek, werpt een ethisch vraagstuk op. D66 en VVD botsten deze week met de Christenunie hierover. Rechtsfiloof Raisa Blommestijn zet de kwestie uiteen.
- Emeritus-hoogleraar Guus Berkhout stuurde een open brief naar de kinderombudsman over zijn zorgen hoe kinderen, volgens hem, worden blootgesteld aan een "angstcampagne rond klimaatverandering".
- Aan de desk staan rechtsfilosoof Raisa Blommesteijn, statisticus Maurice de Hond en programmamaker Flavio Pasquino.
- Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-06-01 (na afloop van de uitzending):

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews
Telegram - https://t.me/blckbxtv
Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/

Inhoudsopgave:
0:00 - 5:47 Wachttune
5:47 - 17:58 Nieuws van de dag
17:58 - 29:51 New England Journal: Natuurlijke immuniteit beschermt beter dan coronavaccins
29:51 - 48:01 Voor God spelen? Tweede kamerfracties D66 en VVD zorgen voor ophef door embryowet
48:01 - 1:09:12 Emeritus-hoogleraar wijst kinderombudsman op "angstcampagne rond klimaatverandering"
1:09:12 - 1:19:16 Kijkersvragen
1:19:16 - 1:23:45 Headwind 2 Geert Vanden Bossche
...
https://www.youtube.com/watch?v=LfXRl9g6XFQ