blckbx today: Denktank Desinformatie | Blockchain oplossing voor boeren? | Gen Z uitweg uit crises

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #118 woensdag 28 december 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-12-28

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 28 december 2022
- Onlangs legden de Twitterfiles de vergaande censuur bloot van de Amerikaanse overheid in samenspel met socialmedia-platform Twitter. Uit nieuwe WOB-publicaties blijkt een vergelijkbare praktijk in Nederland. David Boerstra staat stil bij de vrijgekomen stukken en ontleedt de zogenaamde Denktank Desinformatie, de afdeling verantwoordelijk voor de censuur in Nederland.

- Met een dreigend ‘dwingend instrumentarium’ hangt het zwaard van damocles boven het hoofd van de boeren. Wordt het stoppen of uitkopen? Binnen Society 4.0 is ondernemer Roel Wolfert druk bezig met een derde optie, waarbij door middel van blockchain en ‘sharefunding’, boeren los van de banken door kunnen gaan met hun werk. Roel staat bij ons aan de desk en praat ons vanavond helemaal bij.

- Autoritaire beleidsontwikkelingen over de hele wereld gaan hun handen vol hebben aan de jeugd die na 1996 geboren is, oftewel Generatie Z. Althans zo stelt onderzoekskantoor ‘Glocalities’ uit Amsterdam. Met een zeer omvangrijk onderzoek blijkt dat Generatie Z een hoofdrol speelt binnen de weerstand in onder meer China en Iran. Gedragsdeskundige Romy Quint praat ons vanavond bij over wat we kunnen verwachten van de volgende generatie in het Westen, Europa en in Nederland.

Desk: Gedragsdeskundige Romy Quint, ondernemer Roel Wolfert en redacteur David Boerstra
Presentatie: Anne Willemsen

E-mailadres society 4.0: voedsel@society4th.org
Website society 4.0: https://society4th.org/boeren-perspectief/

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-12-28 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=bAU-ogsbgRw