blckbx today: CETA exit soevereiniteit? | Spoeddebat stikstof-gate | BBB bijna groter dan VVD!

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #57 van maandag 11 juli 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-11

Stel jouw vraag vooraf en LIVE tijdens de uitzending:
Kijkersvragen kunnen via onze Telegram ingestuurd worden. Redacteur David Boerstra gaat daar door de vragen heen en wie weet komt jouw vraag dan in de uitzending!
Wil je dat we jouw kijkersvraag zien? Volg ons dan nu al op Telegram: https://t.me/blckbxtv

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Maandag 11 juli 2022
- Vandaag vindt het debat in de Eerste Kamer plaats over het handelsverdrag CETA en morgen vindt de stemming hiervoor plaats. Het omstreden verdrag schaadt volgens tegenstanders de belangen van het milieu, Nederland en kleine bedrijven ten gunste van multinationals en de EU. Daarom werd er ook vandaag hiertegen gedemonstreerd. Advocaat Meike Terhorst was erbij en staat vanavond aan de desk.
- Als Nederland zijn klimaatafspraken nakomt, hoeft de landbouw zijn uitstoot met een kwart tot de helft te reduceren. Dit bleek uit nog niet gepubliceerde berekeningen van het ministerie van Financiën. Kamerleden Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas vroegen direct een spoeddebat aan. Maar welk spel wordt hier gespeeld?
- In lijn met dit politieke spel: volgens de laatste peiling van Maurice de Hond staat BBB op 20 virtuele zetels. Dat is slechts één zetel minder dan de VVD. Wat zegt dit over het vertrouwen in de huidige bewindslieden?

Desk: Advocaat Meike Terhorst, opiniepeiler Maurice de Hond en redacteur Bas Reijnierse
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-07-11 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Inhoudsopgave
0:00 Wachttune
0:52 Nieuws van de dag
8:13 Omstreden handelsverdrag CETA praktisch door de Eerste Kamer.
29:03 Niet eerder onthulde berekeningen ministerie van Financiën debunken stikstofkaart Van der Wal
37:59 BBB slechts 1 zetel minder dan VVD | Peilingen en vertrouwen in bewindslieden
59:17 De kijkersvragen
...
https://www.youtube.com/watch?v=ggOKanlZHD8