blckbx today: Blackouts op komst? | Machtsverschuivingen Oost-Europa | Hypocriet Martha's Vineyard

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #76 vrijdag 19 september 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-19

Doe mee aan de eerste blckbx FIT challenge. Meld je aan via: https://www.blckbx.tv/fit-challenge
Inschrijven kan tot en met woensdag 21 september en uiterlijk donderdag 22 september laten we weten of je erbij bent!

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Inhoudsopgave
0:00 Countdown
2:02 Nieuws van de dag
9:48 Geen plek voor migranten bij allerrijksten VS
23:52 Spanningen EU lopen op door verhouding met Oost-Europa
38:20 Mogelijke blackouts door 'groen' energiebeleid

Maandag 19 september 2022
- Op het progressieve en liberale Amerikaanse eiland "Martha's Vineyard" is inclusie een van de morele kernwaarden. Dat was afgelopen week even anders toen er plotseling 50 immigranten op het eiland verschenen, zoekende naar een onderkomen. Historicus en Amerikadeskundige Laura Slot volgde de reality-check van de eilandbewoners op de voet die in de VS op alle tv kanalen voor grote discussie zorgde rondom migratie.

- Hongarije is geen democratie meer, zo stellen diverse Europarlementariërs. Volgens hen moet de EU 7,5 miljard aan subsidies opschorten, omdat de Hongaarse premier Orbán structureel EU-geld zou hebben verdeeld onder een aantal bedrijve. Ook zijn terughoudendheid m.b.t. de Russische sancties is tegen het zere been van Ursula von der Leyen. Nu ook de Turkse premier Erdogan de banden met Rusland aantrekt neemt de spanning op het geopolitieke speelveld toe en dus is het tijd voor een update met Daan de Wit.

- We zijn niet meer ver verwijderd van een apocalyptische scenario van 'Power Blackouts', volgens media-ondernemer Boris van de Ven. Uit verifieerbare data was Nederland in 2011 al twee keer dichtbij een 'blackout'. De afhankelijkheid van het kwetsbare stroomnet wordt steeds groter. Waar moeten we rekening mee houden en wat kunnen we ertegen doen?

Desk: Mediaondernemer/presentator 'V for Valentine' Boris van de Ven, onderzoeksjournalist Daan de Wit en historicus/Amerikadeskundige Laura Slot
Presentatie: Sanae Orchi

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-19 (na afloop van de uitzending)
Meer over weten over Daan de Wit? https://www.andermens.nl/

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=TrDipQ6TjMc