blckbx today: Artsen roepen medische crisis uit | Zweden stemt rechts | Boskap van de baan

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #74 woensdag 14 september 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-14

Doe mee aan de eerste blckbx FIT challenge. Meld je aan via: https://www.blckbx.tv/fit-challenge
Inschrijven kan tot en met vrijdag 16 september en uiterlijk zaterdag 17 september laten we weten of je erbij bent!

Wij ontvangen geen staatssteun of subsidies, blckbx is en blijft onafhankelijk. Jouw steun blijft hiervoor essentieel. Blijf ons daarom steunen via https://www.blckbx.tv/doneren

Woensdag 14 september 2022
- Meer dan 400 artsen uit 34 landen riepen dit weekend een internationale gezondheidscrisis uit, vanwege het grote aantal sterfgevallen. Ze eisen dat het vaccineren onmiddellijk wordt gestaakt totdat er degelijk onderzoek is gedaan. Huisarts Felix van der Wissel staat aan tafel deelt die zorgen.

- Zweden stevent af op een rechtse regering, net als Italië. Maar ook in Nederland hangt de vlag richting rechts, als er nu verkiezingen zouden zijn. Wat is de slagkracht van rechts in een ultra link georiënteerde EU? Sietske Bergsma schijnt haar licht op de termen links en rechts die hun betekenis hebben verloren en voor meer verwarring en polarisatie zorgen dan ooit tevoren.

- Boskap voor biomassa is binnenkort niet meer mogelijk stemde de EU vandaag. Een tegenvaller voor Frans Timmerman die boskap voor biomassa bleef verdedigen als groene energie. David Boerstra duikt in het merkwaardige klimaatbeleid dat grote gevolgen heeft voor burger en natuur.

Desk: Huisarts Dr. Felix van der Wissel, Publicist Sietske Bergsma en redacteur David Boerstra
Presentatie: Anne Willemsen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-09-14 (na afloop van de uitzending)

Inhoudsopgave
0:00 Wachttune
1:58 Nieuws van de dag
12:12 Artsen roepen medische crisis uit
28:56 Zweden stemt rechts
43:14 Klimaatpolitiek aanval op burger en natuur
1:00:34 blckbx FIT challenge

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren
...
https://www.youtube.com/watch?v=LRDten6tbWM