blckbx today: Nieuwe docu over Dr. Bhakdi | (On)democratisch D66? | Financieel weerbaar in deze tijd

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending van blckbx today #102 vrijdag 18 november 2022 via: https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-18

Waardeer je deze uitzending? Like deze uitzending, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Vrijdag 18 november 2022
- In de nieuwe documentaire van Jakobien Huisman 'The path to living hell' wordt het verhaal getoond van de zeer gewaardeerde medisch microbioloog dr. Bhakdi. Hij werd gecanceld vanwege zijn uitspraken over- en kritiek op de massavaccinatiecampagnes, waar hij grote zorgen over heeft. Journalist en documentairemaker Jakobien Huisman praat ons bij over de uiteindelijke productie die vanaf zondag te zien is.

- Afgelopen woensdag pleitte D66-leider Paternotte voor het makkelijker maken van een verbod op politieke partijen, een partijverbod. Gistermiddag bleek er in Den Haag geen politieke meerderheid te zijn voor het voorstel. Toch zou er volgens D66 geen ruimte moeten zijn voor partijen die de democratie ondermijnen, maar hoe democratisch is een verbod op een gekozen volksvertegenwoordiging en welk gevaar sluipt er in dit soort voorstellen? Psycholoog Huibrecht Boluit praat ons hierover bij.

- Journalist en schrijver Fiona Zwart praat ons bij over haar interview met fiscaal jurist Elmer Hogervorst, in de nieuwste editie van De Andere Krant. De vraag staat centraal hoe burgers zich concreet kunnen voorbereiden op de huidige economische instabiele tijden. Ook blikte Fiona anderhalf jaar geleden al een keer vooruit met Hogervorst over dezelfde thema's. Welke zaken zijn veranderd of juist uitgekomen en is er licht aan het eind van de tunnel?

- Uitgelichte artikelen van de Andere Krant

Desk: Journalist en schrijver Fiona Zwart, documentairemaker Jakobien Huisman en gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt
Presentatie: Anne Willemsen

Relevante achtergrondinformatie
Voor alle relevante achtergrondinformatie en bronnen m.b.t. de uitzending, zie https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-18 (na afloop van de uitzending)

Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur.
Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

Over stichting blckbx:
Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren