“We moeten de dood zijn plaats teruggeven”, vindt klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet…

  Open with LBRY

Bekijk de hele documentaire hier: https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-mattias

“We moeten de dood zijn plaats teruggeven”, vindt klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet…

In deel twee van de 6-delige docureeks van Tegenwind, is het de beurt aan klinisch psycholoog Prof. Dr. Mattias Desmet. Hij werd beroemd in Nederland na zijn indrukwekkende interview bij “De Nieuwe Wereld” waar Marlies Dekkers en Ab Verbrugge hem spraken over het thema “Massavorming”. De video ging viraal en scheen een nieuw licht op de corona-crisis en de eenduidige stellingname van burgers, wetenschappers en politici. Desmet ondervond - net als de andere geportretteerden in deze reeks - problemen in de werksfeer vanwege zijn uitlatingen en beleefde een warm bad in Andalusië waar hij zonder blad voor zijn mond kon praten over gevoelige zaken.

Desmet: “Het was heel aangenaam dat we met een groep wetenschappers samen waren die heel menselijk waren. Elkaar een hand even, echt luisteren en elkaar serieus nemen. Ik zou het zo weer doen”.

Indrukwekkende cast

De serie kent een indrukwekkende cast met Nederlandse en Belgische wetenschappers die allen minstens Drs. en de meesten Prof. Dr. voor hun naam hebben staan. Ze kregen  allemaal een eigen aflevering van om en nabij een uur. Dit zijn de namen:

1) Lector gezondheidswetenschappen Drs. Sam Brokken

2) Klinisch psycholoog Prof. dr. Mattias Desmet

3) Vaccinoloog Prof. dr. Theo Schetters

4) Sociaal geograaf, statisticus en opiniepeiler Drs. Maurice de Hond

5) Privacyspecialist Prof. dr. Paul De Hert

6) Gezondheids- en welzijnseconoom Prof. dr. Lieven Annemans

7) Rondetafelgesprek

Wie is Jakobien Huisman en wat drijft haar?

Daags voor de release van deel met Sam Brokken zond BLCKBX een programma uit waarbij programmamaker Flavio Pasquino de avontuurlijke Jakobien Huisman in de studio interviewde. Zij was in het gezelschap van Maurice de Hond die de 6de en laatste episode zal kleuren. Bekijk hier die uitzending om meer te weten te komen over de maker(s) en de drijfveren.

Release

De release van de documentaire-reeks is voorzien op 3 september 2021 met als aftrap de episode van Sam Brokken. Daarna volgt iedere week een nieuwe episode. BLCKBX mag deze serie exclusief distribueren en daar zijn we trots op. “Meer en meer talentvolle documentairemakers weten de weg naar ons te vinden en kiezen ons platform als distributie- en promotiepartner omdat we kennelijk een goede reputatie hebben ontwikkeld. Dat is een opsteker waar we trots op zijn,” vertelt Flavio Pasquino. 

Bekijk de eerste episode met Drs. Sam Brokken hieronder.

https://www.blckbx.tv/videos/tegenwind-sam

Tegenwind.TV

Om de serie te realiseren hebben Jakobien Huisman, Alain Grootaers en regisseur Mark Sanders een website opgezet
...
https://www.youtube.com/watch?v=ajbZ0EMqFZI