“Surrealistische chaos zonder botsingen,” zegt prof. dr. Cees Hamelink over Mexico

  Open with LBRY

Bekijk de hele uitzending via deze link: https://www.blckbx.tv/corona/surrealistische-chaos-zonder-botsingen-zegt-prof-dr-cees-hamelink-over-mexico

Prof. dr. Cees Hamelink verbleef de afgelopen weken in Mexico, zijn tweede thuis. Het land wordt gekenmerkt door surrealisme: van het ogenschijnlijk chaotische verkeer tot aan de manier waarop de regering het coronabeleid vormgeeft. Hamelink praat ons bij.

Verkeersregels worden in Mexico eerder aangegrepen om er creatief mee om te gaan, dan dat ze worden opgevolgd. Toch gebeuren er maar weinig ongelukken. Mexicanen letten goed op elkaar, vanuit een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel en een gedeeld talent voor improvisatie.

Hetzelfde surrealisme zien we terug in de politiek en het coronabeleid. De overheid neemt het virus serieus, maar legt de samenleving weinig dwingende maatregelen op. Anderzijds zijn mondkapjes alomtegenwoordig in het straatbeeld en controleren robots regelmatig of je temperatuur niet te hoog is. De aanpak van de Mexicaanse overheid heeft veel economische en culturele ellende voorkomen, maar er was toch politieke schade, legt Hemelink uit.

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx

Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=_smp7F9aRr4