“Ik kan niet meer stil zijn”, de video die velen tot tranen roerde! (ENG subtitles)

  Open with LBRY

“Ik kan niet meer stil zijn!”, is de titel van een viral video die voor veel emoties zorgde bij jong en oud. Een prachtige - bijna reclamische - video van mediamaker Bjorne Willemsen die zijn vaderhart liet spreken en letter en figuurlijk niet meer stil kon zijn. De video ving het oog van programmamaker Flavio Pasquino die meteen contact zocht met het mediagenieke multitalent, die vrijwel meteen in de auto sprong om naar de studio te komen voor een kort maar krachtig interview.

Bjorne Willemsen schrijft veel poëzie, regisseert video’s, acteert, presenteert maar is ook een vader en partner, die oog heeft voor wat er speelt in de gevoelswereld van hen die er voor hem toe doen, zo blijkt uit zijn verhaal. En vanuit die opmerkzaamheid en grote mate van empathie naar zijn zoon - die worstelde met de huidige maatregelen - is de drive ontstaan om iets te gaan doen, vertelt Willemsen. “Ik moest iets doen en ben gaan schrijven“.

Flavio Pasquino bespreekt met Bjorne ook een passage uit zijn tekst in de video waarin hij oproept om geweldloos en met woorden te strijden. En dat staat haaks op de beelden die dit weekend vanaf het malieveld de wereld bereikte waar excessief geweld werd vertoond door de politie te paard en te voet. Demonstranten werden ruw verwijderd maar het beeld in de media was juist andersom en dat maakt demonstreren voor velen een risico. Afgezien van kleerscheuren is er ook risico op imagoschade omdat veel media de demonstranten “framen” als agressief naar de politie i.p.v. slachtoffers van geweld door de dienders. Dat terugkerende beeld maakt demonstreren contra productief en een valkuil van de overheid om demonstranten negatief neer te zetten bij het volk, legt Bjorne uit, nadat de verschrikkelijke beelden in de studio zijn getoond, waarbij een man werd afgetuigd en gebeten door een hond.

Wat dan wel de oplossing is? Dat vertelt Bjorne in de uitzending...

Bekijk hier ook andere video’s van Bjorne Willemsen op zijn eigen youtube account:

https://www.youtube.com/user/benniebang

Dit is de link naar de website van Bjorne Willemsen:

https://bjorne.nl

Help ons:

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt's app, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt. Doneren kan via

https://blckbx.tv/doneren Voor meer info kijk op https://blckbx.tv
...
https://www.youtube.com/watch?v=GNKJXD6W3p8