“Hamers slaan niet het virus, maar wel mensen stuk” betogen 4 academici in een publicatie...

  Open with LBRY

Bekijk de hele uitzending hier: https://www.blckbx.tv/videos/hamer

“Hamers slaan niet het virus, maar wel mensen stuk” betogen 4 academici in een spraakmakende publicatie...

“Ik heb helemaal geen begrip voor mensen die zich niet WILLEN laten vaccineren…echt NUL begrip.” zei demissionair minister van VWS Hugo de Jonge op 8 maart 2021 tijdens een persconferentie. Het was deze uitspraak en een aantal andere voorvallen die Hoogleraar Waarschijnlijkheidsrekening Professor Ronald Meester het zetje gaf om naar voren te treden en in de pen te kruipen. Samen met 3 andere academici schreef hij een column op LinkedIn met de titel "Hamers slaan niet het virus, maar wel mensen stuk".

https://nl.linkedin.com/pulse/hamers-slaan-niet-het-virus-maar-wel-mensen-stuk-ronald-meester

LinkedIn

“Ruim 100.000 keer is het bekeken en ook ik kreeg het van verscheidene mensen toegestuurd al zit ik niet meer op LinkedIn want daar ben ik uiteraard verwijderd.” opende programmamaker Flavio Pasquino zijn uitzending in de studio. Psycholoog en mediator Dawn Henderson schreef mee aan het stuk op LinkedIn. Samen zitten ze aan tafel in de Blckbx studio om hun triggers in deze coronacrisis te bespreken. “Triggers waardoor zei naar voren traden en uiteraard lezen ze passages voor van de column die vele mensen weer een sprankje hoop gaf...dat ratio, gezond verstand en ethiek nog bestaat.” sluit Pasquino de opening mee af.

Edin Hajder

Het roemruchte artikel op LinkedIn begint met de volgende alinea;

Deze week deed plastisch chirurg Edin Hajder een oproep op LinkedIn om niet-gevaccineerden uit te sluiten van sociale voorzieningen zoals onderwijs, horeca en festivals, teneinde daarmee het risico van overbelaste ziekenhuizen en IC’s te verkleinen. Op deze post op LinkedIn volgde een ingezonden stuk in de Volkskrant. Dit voorstel leeft in de samenleving, en roept aan alle kanten van het spectrum hevige reacties op. Deze reacties lijken zich vooral te centreren rondom de vraag of zo’n zware maatregel juridisch, ethisch en moreel gezien eigenlijk wel acceptabel is. Dat de maatregelen tot veel meer polarisatie zouden leiden is natuurlijk evident.

Dit zijn de 5 academici die meeschreven aan de publicatie

Dawn Henderson; Psycholoog, historica, mediator

Ronald Meester; Hoogleraar Waarschijnlijkheidsrekening, publicist wetenschap en levensbeschouwing

Johannes Gerritsen; Medisch specialist, psychiater

Ceciel Velthuis; Lerares speciaal onderwijs

Marc van Ranst

Onderstaande uitzending is een reportage waarnaar Flavio Pasquino verwees aangaande de uitlatingen van Marc van Ranst

https://www.blckbx.tv/videos/zorg-dat-marcske-niks-overkomt-we-hebben-hem-nodig-in-het-gerecht?rq=jeff

Wil je op de hoogte blijven van BLCKBX nieuws?

Twitter - https://twitter.com/blc
...
https://www.youtube.com/watch?v=BDmuhw10y-I