“Dit kan fataal aflopen!”, zegt Immunoloog. Experts Adviseren Mondkapjes bij Sporten.

  Open with LBRY

Experts uit de UK adviseerden de afgelopen week, dat het belangrijk is om mondkapjes te dragen tijdens het sporten. Trish Greenhalgh, hoogleraar geneeskunde aan de universiteit van Oxford, betoogde in “Good Morning Britain” dat zij zelf ook altijd met een mondkapje hardloopt en vindt het raadzaam dat iedereen dit gaat doen in drukke gebieden.

Diverse Nederlandse websites namen het nieuws klakkeloos over en brachten het met de suggestie dat het nieuw wetenschappelijk inzicht is, dat belangrijk is om ter kennis te nemen. Zo was het oa. te lezen bij Joop (BNN/VARA), Libelle en Hardloopnieuws. Dit baart Immunoloog Dr. Ir. Carla Peeters grote zorgen en dus luidt zij de noodklok bij programmamaker Flavio Pasquino. Dit leidde tot een uitzending waar het thema stevig onder de loep werd genomen en vooral ook de gevaren voor de volksgezondheid werden geadresseerd. Afgezien van het feit dat er flinterdun bewijs is, dat mondmaskers überhaupt nut hebben om de transmissie van het virus te remmen (zie eerdere uitzending hierover), zijn er grote bezwaren aangezien het bepaald niet risicoloos is als mensen langdurig een mondkapje dragen, laat staan bij het sporten. “Dan kunnen er zelfs doden vallen”, legt Dr. Ir Carla Peeters uit, die refereert aan een voorval in mei 2020 waarbij 2 jonge kinderen in China overleden door het dragen van een mondkapje tijdens intensief sporten.

Tevens attendeerde Dr. Ir. Carla Peeters op een recent feit uit België waar bleek dat de - door de overheid verstrekte - mondkapjes giftig bleken te zijn en waarvan de gezondheidsschade ook nog niet duidelijk is.

De Rijksoverheid maar ook het WHO raden het ten strengste af om mondkapjes te dragen tijdens het sporten.

Help ons:

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via whatt's app, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Voor meer info kijk op https://blckbx.tv

BRONNEN UITZENDING:

Eerder uitzending over Mondmaskers met Dr. Ir. Carla Peeters;

https://www.youtube.com/watch?v=jJr6-qzE920&feature=youtu.be

Advies Rijksoverheid;

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/sport

Advies WHO;

https://www.facebook.com/WHO/photos/a.167668209945237/3245900815455279/?type=3

Artikel Trouw over giftige mondmaskers door Belgische overheid verstrekt;

https://www.trouw.nl/buitenland/gratis-mondmaskers-van-de-belgische-overheid-blijken-mogelijk-giftig~b29f1253

Good Morning Britain (Itv);

https://youtu.be/NkjH4bNhIgo

Joop BNN/VARA;

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/joggers-moeten-mondmasker-dragen-ter-voorkoming-besmetten-voorbijgangers

Libelle;

https://www.libelle.nl/mensen/hardlopers-mondkapjes

Hardloopnieuws;

htt
...
https://www.youtube.com/watch?v=aJu8ExmDJck