‘Wat moet er gebeuren met de irrelevantie van de Veiligheidsraad?’ vraagt prof. dr. Cees Hamelink

  Open with LBRY

Bekijk de volledige uitzending hier: https://www.blckbx.tv/binnenland/wat-moet-er-gebeuren-met-de-irrelevantie-van-de-veiligheidsraad-vraagt-prof-dr-cees-hamelink-zich-af

Het onvermogen van de Verenigde Naties en de Europese Unie om constructief bij te dragen aan een oplossing voor de oorlog in Oekraïne, toont aan dat deze organisaties hun langste tijd hebben gehad. Althans, in hun huidige vorm, zo betoogt prof. dr. Cees Hamelink.

Gezien de uitbreiding van de NAVO en het ontbreken van een inclusief, álle landen omvattend veiligheidsbeleid in Europa, is de Russische invasie van Oekraïne te verklaren. Maar daarmee is de oorlog niet te rechtvaardigen. Volgens het internationaal recht is er dan ook sprake van een oorlogsmisdaad. Hoewel ook de VS en de NAVO zich hieraan schuldig hebben gemaakt met hun oorlogen tegen respectievelijk Irak en Servië.

De VN, die juist zijn opgericht om de vrede en veiligheid te bewaken, zijn door het vetorecht van de permanente leden van de Veiligheidsraad vleugellam om maatregelen te kunnen nemen tegen eigen stamgasten die de territoriale integriteit van andere landen schenden. De EU wist alleen met sancties op tafel te komen, die vooral de eigen bevolking treffen.

Daarom zegt Hamelink: “Het is de hoogste tijd voor een wereldorganisatie niet van staten, maar van burgers.”

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?
Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbx-tv/
...
https://www.youtube.com/watch?v=REltYtEgQH4