‘Waarom laten we dit allemaal toe?’ vraagt mindset-expert Michael Pilarczyk zich af

  Open with LBRY

Bekijk de video via: https://www.blckbx.tv/binnenland/waarom-laten-we-dit-allemaal-toe-vraagt-mindset-expert-michael-pilarczyk-zich-af

In een bespiegelend gesprek met programmamaker Flavio Pasquino plaatst Michael Pilarczyk de erbarmelijke staat van de wereld in een spirituele context. ‘Tot hier en niet verder,’ zou iedereen volgens hem moeten zeggen.

Eind jaren ‘90 verloor Pilarzcyk op de beurs zijn gehele vermogen en kwam hij in diepe schulden terecht, waarna er een donkere periode voor hem aanbrak. Het lukte hem echter om hier doorheen te komen. Diep weggezonken maar ook succesvol weer opgeklommen, helpt hij nu anderen om het leven te leiden van hun dromen. “Als het dal heel diep is, dan ben je ook in staat om weer heel hoog terug te komen.”

Zowel op mondiaal als op nationaal niveau gebeurt er momenteel heel veel waar je als kritische burger ‘s nachts wakker van kunt liggen. Er werden zeer vergaande vrijheidsbeperkende maatregelen ingevoerd om een verkoudheidsvirus in te dammen. Wereldwijd worden er digitale ID’s en digitaal geld geïntroduceerd, waarmee vrijheid en anonimiteit verder worden beknot. Nederland ligt er door falend beleid op tal van terreinen bijzonder slecht voor en de polarisatie neemt hand over hand toe.

Donkere wolk
Pilarzcyk plaatst deze ontwikkelingen in een spirituele context. “Er hangt een wel heel donkere wolk rond de aarde,” zegt hij. “En ik zie dat er heel veel licht en liefde wordt gepredikt. Dat is hartstikke mooi en dat ik doe ik ook vaak in mijn meditaties. Maar dit is niet de manier waarop we deze strijd gaan winnen. Je wint dit niet door midden op het plein te gaan zitten en te zeggen: ‘Rijd me maar omver.’ Oké, dat doen ze dan.” De krachten die er spelen trekken zich daar niets van aan, volgens Pilarzcyk. “Die geven niet om een paar mensen meer of minder, of wat jij ervan vindt. Dat doet er helemaal niet toe.”

Pasquino vraagt zich af of het wel zinvol is om die strijd aan te gaan. “Ik ga elke dag strijdbaar naar de blckbx-studio, maar ik heb geen idee of het nut heeft,” bekent hij. “Maken we wel verschil? Soms voel ik me heel machteloos, als een spartelende vis op het droge.”

Volgens Pilarzcyk mogen we dit niet passief laten gebeuren, maar moeten we juist opstaan en vooral zelf nadenken. “Ik probeer mensen een handreiking te doen om te gaan nadenken. Ik probeer niemand ergens van te overtuigen, maar hoop als een soort missionaris mensen te bereiken. Denk hier eens over na. Hoe zie je dit dan? Hoe zou het anders kunnen?”

Wie is Michael Pilarzcyk?
Michael Pilarzcyk startte zijn carrière bij The Music Factory (TMF), maar had een grote droom: radio maken. Hij slaagde daarin en was ook actief voor andere programma’s. Een financieel debacle stortte hem echter in het ongeluk. Hij kreeg zelfs last van suïcidale gedachten, maar wist uiteindelijk toch het roer om te gooien. Intussen is Pilarzcyk een graag geziene gast bij podcasts, schrijft hij boeken en gaat hij dit voorjaar het land in met de theatervoorstelling ‘Rust in je hoofd’. Zijn motto is: “Leef je mooiste leven.” En dat draagt hij uit in zijn werk.

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=ODCCtgiwygA