‘Vermeend antisemitisme David Icke overschaduwt vredesdemonstratie,’ stelt columnist Ab Gietelink

  Open with LBRY

Bekijk de column via: https://www.blckbx.tv/columns/vermeend-antisemitisme-david-icke-overschaduwt-vredesdemonstratie-stelt-columnist-ab-gietelink

De vredesdemonstratie van 6 november in Amsterdam dreigt ondergesneeuwd te raken doordat spreker David Icke beschuldigd wordt van antisemitisme. ‘Laten de media zich afleiden door ongegronde aantijgingen?’ vraagt columnist Ab Gietelink zich af.

Icke is een wereldberoemde auteur en begenadigd spreker met scherpe kritiek op de westerse politiek en media. Hij fileerde het corona-beleid en ook de westerse houding richting de oorlog in Oekraïne spaart hij niet. Controversieel is zijn ‘reptilian-theorie’ over de evolutie van wereldwijde machtsstructuren. Deze theorie voedt talloze kwalijke mediaspeculaties waarin een verband wordt gelegd met antisemitisme. Zonder te verwijzen naar bronnen stelde het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) onlangs dat Icke ‘oude antisemitische verhalen verpakt in een nieuw jasje’.

In een recent interview met Samen voor Nederland-voorman Mordechai Krispijn – de organisator van de demo, die zelf joodse wortels heeft – ontkende Icke echter alle beschuldigingen en bevestigde hij volmondig de verschrikkingen van de Holocaust.

De reguliere media speculeren echter driftig over het cancelen van Icke. “Vrijheid van meningsuiting is voor de media steeds minder minder vanzelfsprekend. En het spook van censuur rukt de afgelopen jaren steeds verder op binnen het publieke domein,” stelt Gietelink vast. De Immigratie en Naturalisatiedienst onderzoekt zelfs of Icke de toegang tot het land kan worden ontzegd.

De ongegronde beschuldigingen van antisemitisme dreigen de vredesdemonstratie te overschaduwen. “Zullen de dominante media zich laten afleiden door de zoveelste onterechte beschuldiging van het CIDI, of gewoon aandacht geven aan Nederlandse vredesinitiatieven aangaande de Oekraïne-oorlog?” vraagt Gietelink zich af.

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=aXL1qCI6Sw0