‘Stap niet in de valkuil,’ waarschuwt Rypke Zeilmaker

  Open with LBRY

Bekijk deze videocolumn ook via: https://www.blckbx.tv/columns/stap-niet-in-de-valkuil-waarschuwt-rypke-zeilmaker

Onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker is verheugd dat steeds meer mensen de noodzaak van verzet inzien. Maar hij waarschuwt ook voor een valkuil, want is veel verzet niet eigenlijk gestoeld op de ideologie van de Verenigde Naties?

Aan die ideologie liggen ‘theosofie en allerlei vrijmetselarij-achtige wazigheid’ ten grondslag, volgens Zeilmaker. Hij toont aan dat de Verenigde Naties een wereldbeeld voorstaan waarin mensen geen geen individuele identiteit meer hebben en landsgrenzen tot het verleden behoren. Daardoor zou er ‘een verlicht wereldbestuur ontstaan waarin de aarde als een persoon wordt aangesproken’. Opmerkelijk genoeg doet dat erg denken aan de term ‘Moeder Aarde’, die gebruikt wordt door aanhangers van de zogenaamde ‘nieuwetijdsbeweging’ – mensen die we ook terugvinden in de huidige vrijheidsbeweging.

Ook het communisme had raakvlakken met spiritualiteit, in de vorm van occultisme en spiritistisch onderzoek. In de nieuwetijdsbeweging treffen we deze vormen van spiritualiteit eveneens aan.
Zeilmaker pleit er daarom voor om ‘niet te gaan winkelen in allerlei vage Oosterse tradities’, maar metafysisch dichter bij huis te blijven. “Wij hebben in het Westen een rijke denk- en belevingstraditie waarmee we de geestelijke gezondheid weer kunnen heroveren.”

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=IeAy5aMa-N0