‘Nederland kiest voor zelfvernietiging!’ stelt columnist Ab Gietelink ...

  Open with LBRY

De sanctieoorlog tegen Rusland is ons eigen gezicht ontploft, volgens columnist Ab Gietelink. De historisch hoge inflatie maakt iedereen armer. Hoe kunnen we deze zelf toegebrachte wond laten helen?

De mondiale lockdowns – die aanvoerlijnen ernstig verstoorden, waardoor transportkosten explodeerden – waren nauwelijks voorbij toen de oorlog in Oekraïne begon. Nederland en de rest van het Westen begonnen een sanctieoorlog tegen Rusland, die in de praktijk vooral de eigen burgers treft. Het gas dat Nederland weigert te kopen van Rusland komt via een omweg alsnog deze kant op, maar dan voor een veel hogere prijs.

“De Nederlandse bevolking betaalt dat beleid met de zwaarste economische crisis sinds de jaren ’80,” zegt Gietelink. Iedereen merkt dat in de portemonnee. De inflatie bedroeg in augustus een duizelingwekkende 12 procent en energierekeningen zijn nu al vaak verdrievoudigd. Dan moet de winter nog beginnen.

Wat kunnen de Europese landen doen om de economische crisis te beperken? Gietelink doet een aantal suggesties.

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=b4dpnhWf3_0