‘Geen dierenrechten maar dierengerechten,’ stelt columnist Rypke Zeilmaker

  Open with LBRY

Bekijk de video ook via: https://www.blckbx.tv/columns/geen-dierenrechten-maar-dierengerechten-stelt-columnist-rypke-zeilmaker

Steeds meer politici, milieuactivisten en dierenwelzijnsorganisaties pleiten voor dierenrechten en voor een vegetarisch dieet voor de mens. Waarom betoogt onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker om wél vlees te eten?

Voorstanders van dierenrechten en een herbivoor eetpatroon stellen vaak dat er geen fundamenteel verschil is tussen mens en dier. Daarom zou het doden of eten van een dier immoreel zijn. Volgens Zeilmaker kan echter ieder weldenkend mens concluderen dat een mens geen dier is. “Dat is waarheid als een koe: vind maar eens een dier met een bibliotheek!”

Daarnaast ziet de onderzoeksjournalist vlees eten als een goede oplossing voor overpopulatie van bepaalde diersoorten. Als voorbeeld noemt hij het damhert in de Amsterdamse waterleidingduinen dat een tijd lang voor overlast zorgde. Inmiddels mag er op het dier gejaagd worden waardoor de natuur weer opbloeit.

Om het dierenwelzijn te verbeteren pleit Zeilmaker voor lastenverlichting voor boer en consument. “Hoe hoger de energierekening, hoe minder bestedingsruimte er is voor een stukje vlees van een boer met een eigen visie. Ontneem voedselproducten geen keuzevrijheid om naar eigen filosofie voedsel te produceren.”

Waardeer je deze video('s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=t32JFkx1SGI