‘Dans en zing ongegeneerd in de straat’ moedigt prof. dr. Cees Hamelink aan

  Open with LBRY

Bekijk alle videocolumns van prof. dr. Cees Hamelink bij blckbx: https://www.blckbx.tv/tag/prof-dr-cees-hamelink

De wetenschap zoekt naar verklaringen om de wereld om ons heen te duiden. En daarmee is het leven grotendeels onttoverd. Maar kunnen we wel zonder magie?

Volgens de Duitse socioloog Max Weber is er niet langer sprake van een mysterieuze wereld waarin wonderen een plaats hebben. Met wetenschappelijk onderzoek zou uiteindelijk alles te verklaren zijn. Maar is dat zo? En kunnen we leven in volledig onttoverde wereld?

Prof. dr. Cees Hamelink denkt van niet en pleit daarom voor herbetovering. “Want we hebben God weliswaar doodverklaard, maar daarmee zijn de grote vragen naar de zin van ons bestaan natuurlijk niet verdwenen.” Wetenschap kán wel magisch zijn, volgens Hamelink. “Een wetenschappelijke theorie die inzicht geeft in een wonderlijke werkelijkheid werkt betoverend,” zegt hij. Door het aanvaarden van die magische werkelijkheid zouden we soms echter ook moeten zeggen: “Ik weet het niet.” Maar daarvoor ontbreekt het vaak aan durf.

Om de ziel van wereld te begrijpen en de ingewikkelde problemen van de huidige samenleving op te kunnen lossen, hebben we dromers nodig. Net zoals kinderen dat doen, zouden we ons opnieuw moeten laten betoveren, volgens Hamelink. “Daarom hebben we mensen nodig die ons aanmoedigen om ongegeneerd te dansen en zingen in de straat.”

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, whatever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Over Stichting blckbx
Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan.

Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou.

Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar - en met steeds meer - de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

----
Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/blckbxnews/
...
https://www.youtube.com/watch?v=5fvaaCSyBR8